Boka inneholder liste av godkjente plantevernmidler, liste over hobbypreparater, omtale av hvert middel med preparatnavn, fareklasse, bruks- og virkeområde, behandlingsfrist, verneutstyr og spesielle opplysninger. Har egen omtale av nytteorganismer i handelen og oversikt over aktuelle midler i forbindelse med ugrasbekjemping og angrep av skadedyr eller sykdommer i ulike kulturer. Har stikkordregister.
Boka inneholder en liste over godkjente plantevernmidler per 9. februar 2001. Det fines også en egen liste over hobbypreparater.
Etter listene følger en omtale av hvert middel med preparatnavn, avgiftsklasser, bruks- og virkeområde, behandlingsfrist, verneutstyr, spesielle opplysninger, lagring og blanding. Det er en egen omtale av de nytteorganismene som er i handelen.
I kapitlet "Kjemisk og biologisk bekjemping av skadegjørere i kulturene" finner du oversikter over aktuelle midler til bekjemping av ugras, skadedyr og sjukdommer i ulike kulturer innen jordbruk, gartneri og skogbruk.
Boka er utarbeidet ved Planteforsk Plantervernet.
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 2001