Planetene

en reise gjennom solsystemet

av (forfatter) og Jorunn Danielsen Newth (gjendikter).

Orion 2007 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en fotografisk reise gjennom det forbløffende og pulserende solsystemet. Den begynner på Solen og besøker alle planetene før den til slutt strekker seg til ytterkanten av solsystemet. Her dokumenteres blant annet de vulkanske slettene på Venus og hvordan Saturn er omgitt av et vell av eksotiske måner. Med ordliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Giles Sparrow (ove. Jorunn Newth, fag.kons. Eirik Newth) Planetene En reise gjennom solsystemet Med 200 fabelaktige bilder legger Planetene ut på en fascinerende rundtur i vårt himmelske nabolag. Reisen begynner på solen og besøker alle planetene, før den til slutt strekker seg et helt lysår ut i verdensrommet, til ytterkanten av solsystemet, der solen ikke lenger er den mest lyssterke stjernen på himmelen. Boken skildrer de svidde, vulkanske slettene på Venus, følger sporene til robotbiler på Mars, svinger innom asteroiden Eros, svever gjennom Titans atmosfære med Huygens-sonden og avslører Pluto som bare én i en myriade av isverdener som lurer utenfor Neptun. Planetene viser til fulle at solsystemet er mer pulserende, forbløffende og innholdsrikt enn vi noen gang hadde forestilt oss. Giles Sparrow har studert astronomi ved University College London og vitenskapsformidling ved Imperial College. Han har skrevet flere bøker, bl.a. The Universe and How To See It og Cosmos.

Bokdetaljer

Forlag Orion

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788245808308

EAN 9788245808308

Språk Bokmål

Sider 224

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket