Piken fra før

av (forfatter).

Norske bøker 2005 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne romanen møter vi Godseieren som vil bygge hus på Kondomhøyden, til tross for motstand fra bygdas innbyggere. Byggherren har høy status i lokalbefolkningen, både fordi han er Matildes arving og fordi ingen av nabobygdene har en egen godseier. Men hvorfor vil han bosette seg på den tilgrodde og avsidesliggende høyden, i stedet for ved havet hvor det er fritt og åpent og man kan puste? Et hode på avveie, et foster som er gravd ned i ei myr og et jesusbarn med farlige krefter inngår i historien. Og en prestesønn som vil gå på vannet. Under den ytre handlingen ligger en psykologisk fortelling om kampen for å mestre et liv som er stort og tungt og ikke helt til å leve.

Omtale fra forlaget

"Piken fra før" er en frodig fortelling med et stort og fargesterkt persongalleri og dramatiske og gripende hendinger. I romanen møter vi Godseieren som vil bygge hus på Kondomhøyden, til tross for motstand fra bygdas innbyggere. Byggherren har høy status i lokalbefolkningen, både fordi han er Matildes arving og fordi ingen av nabobygdene har en egen godseier. Men hvorfor vil han bosette seg på den tilgrodde og avsidesliggende høyden, i stedet for ved havet hvor det er fritt og åpent og man kan puste? Et hode på avveie, et foster som er gravd ned i ei myr og et jesusbarn med farlige krefter inngår i historien. Og en prestesønn som vil gå på vannet. Under den ytre handlingen ligger en psykologisk fortelling om kampen for å mestre et liv som er stort og tungt og ikke helt til å leve. Romanens egentlige hovedperson må oppsøke sitt eget indre og møte det som er skjult der. Prosessen er lang og vanskelig, i boka framstilt som en labyrint av gater og veier som ender i Godseierens egen bakgård og kjeller. Til tross for dramatiske livsskjebner og bokas alvorlige undertone, skildres karakterene og hendingene med humor og varme. Forfatteromtale: Ingvild Sørensen (f. 1952) er oppvokst i Mo i Rana, men bosatt i Trøndelag. Hun har tidligere skrevet faglitteratur om hvilke forventninger som bør stilles til norske skolefritidsordninger. "Piken fra før" er forfatterens første roman.

Bokdetaljer

Forlag Norske bøker

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788281120358

EAN 9788281120358

Språk Bokmål

Sider 186

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket