Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneholder en rekke gamle oppskrifter fra Nord-Norge, og tar leseren med på en historisk reise gjennom tid og kultur. Med ordforklaringer og oversikt over kilder og informanter.
Omtale fra forlaget
Petter Dass Gjestebud - nordnorske mattradisjoner gjennom 1000 år. Hvilke forbindelser er det mellom den barokke dikterpresten Petter Dass og nordnorsk matkultur? Den fromme Petter har i sitt majestetiske dikt Nordlands Trompet avslørt seg både som en stor kjenner av den nordnorske historie og kultur, men også som en sann nyter av bordets gleder. Nordlands Trompet bekrefter at den nordnorske matkultur har hatt et av Norges mest raffinerte kjøkken, godt hjulpet av europeisk påvirkning. I tillegg var den nordligste landsdelen med på å påvirke det europeiske kjøkken gjennom sin tusen år lange samhandel. Denne boken viser også fiskerbonden, innlandsbonden og det samiske kjøkkens mangfold og er et viktig bidrag i rehabilitering av den nordnorske matkulturen, både historisk og kulturelt. Boken dokumenterer at landsdelens råvarer både har hatt og i fremtiden vil ha en viktig plass i debatten om mat som nordnorsk kultur og merkevare - og vil være et viktig satsingsområde. Forfatter Anne Lene Lie tar oss med på en historisk reise gjennom tid og kultur, serverer en rekke gamle oppskrifter og viser hva landsdelen har å by de som ønsker å høste av de reneste råvarer som finnes, både fra land og vann. Fotograf Per Heimly har tolket, fargesatt og gjengitt landsdelens matkultur i inspirerende illustrasjoner som er bearbeidet for boken. Velkommen til en kulinarisk reise gjennom 1000 år.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788230001721
EAN 9788230001721
Omtalt sted Nord-Norge
Språk Bokmål
Sider 130
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket