Peter B. Namtvedt

et liv på topp og bunn

Eide forlag 2007 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken forteller historien om den bergenske forretningsmannen Peter B. Namtvedt. Han er kjent som både Norges største trelasthandler og som suksessfull gründer av oljebasen på Ågotnes i Hordaland. Boken forteller både om store oppturer og like dramatiske nedturer. Med kilder og personregister.

Peter B. Namtvedt var Norges største trelasthandler og konverterte med suksess til olje. Merittlisten er mangfoldig: Gründer av oljebasen på Ågotnes og golfbanen på Meland, som er i europeisk toppklasse. Han var en frontfigur for byens handelsstand, ble dekorert for sin krigsinnsats og var belgisk konsul i mange år. Men Namtvedt har ikke bare hatt suksess. Boken forteller både om en dramatisk nedtur og om hvordan tvangsakkord endte med seier . et enestående, frivillig gaveoppgjør. Den er samtidig en unik fortelling om vår nære byhistorie.
Norvall Skreien har vært journalist og redaktør i alle år, derav 25 år i Bergens Tidende. Han var redaktør for musikktidsskriftet Amoroso og har utgitt sju bøker, blant annet Bergen Kulturguide fra A til Å, Grieg Rapsodi, Teledata, Norges første elektroniske avis og dobbeltbiografien om Lars Søraas, far og sønn.

Forlag Eide forlag

Utgivelsesår 2007