Boken forteller historien om den bergenske forretningsmannen Peter B. Namtvedt. Han er kjent som både Norges største trelasthandler og som suksessfull gründer av oljebasen på Ågotnes i Hordaland. Boken forteller både om store oppturer og like dramatiske nedturer. Med kilder og personregister.
Peter B. Namtvedt var Norges største trelasthandler og konverterte med suksess til olje. Merittlisten er mangfoldig: Gründer av oljebasen på Ågotnes og golfbanen på Meland, som er i europeisk toppklasse. Han var en frontfigur for byens handelsstand, ble dekorert for sin krigsinnsats og var belgisk konsul i mange år. Men Namtvedt har ikke bare hatt suksess. Boken forteller både om en dramatisk nedtur og om hvordan tvangsakkord endte med seier . et enestående, frivillig gaveoppgjør. Den er samtidig en unik fortelling om vår nære byhistorie.
Norvall Skreien har vært journalist og redaktør i alle år, derav 25 år i Bergens Tidende. Han var redaktør for musikktidsskriftet Amoroso og har utgitt sju bøker, blant annet Bergen Kulturguide fra A til Å, Grieg Rapsodi, Teledata, Norges første elektroniske avis og dobbeltbiografien om Lars Søraas, far og sønn.
Forlag Eide forlag
Utgivelsesår 2007