Perspektiver på kommune-Norge

en innføring i kommunalkunnskap

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2009 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir en tverrfaglig innføring i Norges regionale og lokale forvaltningsnivå. Den presenterer fire perspektiver, og viktige verdier knyttes til hvert perspektiv. Det første perspektivet er kommunen som geografisk enhet, deretter betraktes kommunen som tjenesteyter og produsent av velferdstjenester. Så beskrives kommunen som politisk arena, og til slutt ses kommunen som en integrert del av nasjonalstaten, og verdien av autonomi drøftes. Boka trekker veksler på disipliner som statsvitenskap, økonomi, geografi og organisasjonsteori, og det er lagt vekt på å gjøre internasjonale sammenligninger. Har register og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boken gir en tverrfaglig innføring i Norges regionale og lokale forvaltningsnivå. Her presenteres fire perspektiver, og viktige verdier knyttes til hvert perspektiv.
Det første perspektivet er kommunen som geografisk enhet: Det geografiske skal danne en funksjonell ramme rundt dagliglivet til de som bor i kommunen. Deretter betraktes kommunen som tjenesteyter og produsent av velferdstjenester. I dette perspektivet er effektivitetsverdien viktig. Deretter beskrives kommunen som politisk arena, og den ses i sammenheng med verdien av demokrati. Til slutt ses kommunen som en integrert del av nasjonalstaten, og verdien av autonomi drøftes.
Boken trekker veksler på disipliner som statsvitenskap, økonomi, geografi og organisasjonsteori, og det er lagt vekt på å gjøre internasjonale sammenligninger.
Dag Ingvar Jacobsen er professor i statsvitenskap ved Universitetet i Agder.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788245007886

EAN 9788245007886

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 263

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket