Pedagogikkens hjerte er en bok om barns medvirkning, prosjektarbeid og pedagogisk dokumentasjon. Den handler om livet i barnehagen, eller rettere sagt hva livet i barnehagen kan handle om.
Håpet er at boken skal inspirere deg. At du skal få tips og idéer til arbeid med prosjektarbeid og pedagogisk dokumentasjon i barnehagen, og at du og dine medarbeidere på denne måten kan skape en mer spennende, magisk og meningsfull hverdag for både barn og voksne i barnehagen der du jobber. Boken reflekterer også mye rundt hvilken betydning voksnes væremåte har i møte med barn. Voksne må klare å la seg rive med og akseptere at ikke alt krever definering og logiske forklaringer. Akkurat slik barn klarer. Dersom voksne greier dette, er det en enorm anerkjennelse av barns lek, læring og barndom.
Da befinner vi oss i selve pedagogikkens hjerte.
Boka er for alle de fantastiske ansatte rundt om i Norges barnehager, og for nysgjerrige studenter som ønsker å bli en inspirerende, lyttende og tilstedeværende barnehagelærer.
Forlag Styd kommunikasjon
Utgivelsesår 2015