PC-bruk for økonomer 2

av (forfatter) og André Skjellum (forfatter).

Fagbokforlaget 1995 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en del av undervisningsmaterialet i Metodekurs i databehandling ved Norges Handelshøyskole.Boka er en videreføring,og forutsetter forkunnskaper i bruk av Windows og regnearket Excel som tilsvarer nivået i "PC-bruk for økonomer 1". Boka omhandler Excel 5.0 makroprogrammering og biblioteksfunksjoner, og datamodellering med Access 2.0. Med stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Dette heftet er en del av undervisningsmaterialet for andre semester i Metodekurs i databehandling ved Norges Handelshøyskole. Det er laget for bruk i gruppeundervisning på PC-rom. Heftet er en videreføring av PC-bruk for økonomer 1, og det forutsetter forkunnskaper i Windows og Excel som tilsvarer nivået i del 1. Kapittel 5 behandler makroprogrammering i det nye makrospråket i Excel 5.0, Visual Basic. Kapitlet gir innføring i begrepsapparatet for Visual Basic. Hovedvekten legges på strukturert programmering av makroer. Dessuten vises hvordan makroer kobles til regnearket med knapper, menyer og dialogbokser. I kapittel 6 illustreres bruk av biblioteksfunksjoner ved optimaliseringsfunksjonen Solver og regresjonsfunksjonen. Solver kan bl.a. løse lineære programmeringsproblemer. Kapittel 7 gir innføring i datamodellering med databasepakken Access 2.0. Kapitlet illustrerer utforming og implementering av en relasjonsdatabase. Dessuten gjennomgås hvordan man ekstraherer data fra databasen, og hvordan man lager formularer og rapporter. Eksemplene i heftet er knytet til økonomiske problemstillinger. Anna Mette Fuglseth er dr.oecon. fra Norges Handelshøyskole og har i flere år vært ansvarlig for Metodekurs i databehandling. André Skjellum er student ved NHH og har ansvaret for gruppeundervisningen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1995

Format Heftet

ISBN13 9788276740592

EAN 9788276740592

Språk Bokmål

Sider 150

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket