Boken en grunnbok i patologi der forfatteren redegjør for årsaker til sykdom og for hvordan sykdomsprosessen virker inn på kroppens funksjoner. Hvert kapittel avsluttes med spørsmål til teksten. Boken er beregnet på sykepleiestudenter og andre helsefagstudenter. Den er også egnet som en innføringsbøk for medisinstudenter. Med litteraturliste og stikkordregister.
Patologien er grunnlaget for den somatiske medisin, og en viktig del av vår kunnskap, enten vi er sykepleiere eller andre helsearbeidere. Boka har en generell del som omhandler de grunnleggende mekanismer ved sykdom, vevs- og celleskade som er felles for kroppens organer. Spesiell del omhandler de viktigeste sykdommer i de ulike organer. Et rikt utvalg av illustrasjoner letter tilgjengeligheten til stoffet. I tillegg inneholder den flere kliniske eksempler som viser hvordan ulike sykdomsprosesser påvirker pasientens situasjon slik man vil se det i praksis. Målgruppen for boka er sykepleierstudenter, andre helsefagstudenter og sykepleiere i klinisk praksis.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000