Boka omtaler en rekke patogene eller potensielt patogene bakterier, med vekt på epidemiologi, virulensegenskaper, sykdomsforløp og diagnostikk, behandling og smitteforebyggende tiltak. Boka er beregnet for alle grupper helsepersonell som er opptatt av infeksjonsmedisin, hygiene og smitteforebyggende tiltak. Har register.
Denne fagboka gir en oversikt over de farligste, sykdomsfremkallende bakteriene, som bl.a. kan forekomme i helseinstitusjoner og på sykehus. Boka gir informasjon om hvordan bakteriene kan påvises og bekjempes, samt hvordan man kan sette inn forebyggende tiltak. Boka er beregnet for alle som er opptatt av hygiene på sykehus og institusjoner, samt alle grupper av helsepersonell med smitteforebyggende ansvar innen helsevesenet. Bjørg Marit Andersen er avdelingsoverlege ved Seksjon for sykehushygiene, Ullevål sykehus.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2001