Boken gir informasjon om gamle favoritter som spagetti, penne og tagligtelle, i tillegg til mindre kjente pastatyper som bigoli, pici og pizzocheri. Hver pastatype er fotografert og katalogisert i henhold til opprinnelsessted, ingredienser, størrelse og form, koketid og etter hvilke sauser de passer best til. Boken inneholder 39 oppskrifter, både tradisjonelle og moderne. Her er også oppskrifter på pastasauser og forklaringer på hvordan man lager pasta hjemme. Har register.
Forlag Notabene forl.
Utgivelsesår 2002