Pass på!

om liberalt demokrati og dets fiender

av (forfatter).

Civita 2021 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Norge er et liberalt demokrati. Det setter de fleste av oss stor pris på. Liberalt demokrati temmer både uansvarlige politikere og autoritære
revolusjonære. Liberalt demokrati disiplinerer impulsene våre og hindrer oss fra å gå for hardt og for aktivt i flokk. Hele kongstanken bak liberalt demokrati er å ivareta den enkeltes frihet ved at regjering, domstoler og institusjoner sørger for at ingen tar fra deg rettighetene dine.

Likevel er tilliten til demokrati på vikende front mange steder. Presidentskapet til Donald Trump satte en støkk i mange som har forestilt seg at verden stadig blir friere. Polen og Ungarn er inne i en urovekkende utvikling. Det er også en del som tyder på at kunnskapen om liberalt demokrati og maktfordeling trenger påfyll. I et stadig mer polarisert ordskifte er det lett å bli fristet av udemokratiske snarveier. Et absolutt minstemål for de av oss som ønsker å leve i et liberalt demokrati, er at vi sørger for at de politikerne vi velger, er tilhengere av liberalt demokrati.

Demokratier kan fremdeles bryte sammen. Når et demokrati går i stykker, skjer det imidlertid ikke med et brak. Det skjer fordi maktmennesker «i det stille» legger beslag på de institusjonene som i utgangspunktet skal sikre oss mot overgrep fra stat eller majoritet. Da gjelder det å passe på!

Dette er en bok som kan leses av alle, men den er spesielt egnet for unge voksne.

Bokdetaljer

Forlag Civita

Utgivelsesår 2021

Format Heftet

ISBN13 9788284070254

EAN 9788284070254

Språk Bokmål

Sider 106

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket