Fram til i dag er det gjort lite forsking på området pasientomsorg for å skaffe til veie kunnskap om korleis pasientane sjølve vurderer betydninga av faktorer som meining, håp og livsvilje - kva det er som gir livet meining, håp og dermed livsvilje, eller korleis desse verker inn på helbredingsprosessane. Dette hovedfagsarbeidet har sett på ein liten flik av dette: korleis opplevinga av meining med livet er fordelt hos to grupper pasientar. Den kvantitative tilnærminga til emnet har også vist nokre samanhengar som har betydning for opplevinga av meining med livet.
Forlag Alma Mater forl.
Utgivelsesår 1993