Pasient -og pårørendes opplevelser i møte med helsevesenet

i sykdomsforløpet med sykdommen ALS fortsetter beskrivelse av gode -og vonde hendelser

oppfølger/bok 2

av (forfatter).

BoD - Books on Demand 2023 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bok 1 og bok 2 beskriver hendelser og egne tiltak i Trudes sykdomsforløp med ALS, Amyotrofisk Lateral Sklerose, og etter valgt livsforlengende behandling med hjemmerespirator.
Bok 1 avsluttet jeg å skrive i juni 2021. I Bok 2 beskriver jeg hendelser og de daglige små og store ting til april 2023.

Bok 1 omhandlet i stor grad helseetatenes behandling av søknader, der de bevisst unnlot å forholde seg til norsk lov i saksbehandling og vedtak, med betydelige økonomiske og praktiske konsekvenser for pasient -og pårørende. Skremmende for oss var det at bevisste feil i saksbehandling foregikk i alle etater vi var i kontakt med, slik vi opplevde det. I tillegg opplevde vi starten med et Pleieselskap 1 i hjemmet, som svært skremmende etter sjokkerende opplevelser. Å mestre dagen, for ikke å snakke om natten, ble en utfordring.

I bok 2 prøver jeg å holde meg til det som hender med -og rundt Trude, bla beskrive de tiltak hun setter pris på, som blir viktige innslag for å oppleve relativt god livskvalitet i hennes situasjon. Jeg får fort dårlig samvittighet om jeg ikke ofte nok står på for å invitere til turer ut, som biltur i rullestolbil, tur med el.stol eller kjøre innom venner, besøke Trudes tidligere hest og hund, av interesse for begge.

Overraskende opplever vi et Pleieselskap 3 på feil kurs, der de i følge pleiere her ikke er konkurransedyktige i sine betingelser for å få nye faste pleiere hos Trude. Flere enn halvparten av de faste pleierne til Trude har sluttet det siste året. De erstattes med andre kvalifiserte pleiere, men i stort antall, fra bemanningsselskaper og andre som kan innkalles ved behov.

Trudes tilstand er relativt stabil, så bra den kan være. Hun er hovedpersonen og hun prøver å delta i de aktuelle saker på sin måte.

Ellers prøver Trude og jeg å bidra til god trivsel og godt arbeidsmiljø for pleierne.

Bokdetaljer

Forlag BoD - Books on Demand

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788284511504

EAN 9788284511504

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 154

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket