I de første etterkrigsårene dreide den statsvitenskapelige debatten seg hovedsaklig om de politiske partiers forhold til velgerne. I 1970-årene viste det seg en ny ustabilitet i de vestlige samfunn, og som forklaring på utviklingen ble de politiske institusjonene trukket frem. Boka belyser dette problemkomplekset med utgangspunkt i disse aspektene ved politiske partier: politikken, organisasjonen og forholdet mellom partiorganisasjonen og omgivelsene. Samlet analyserer boka flere sider ved norske politiske partier. Med tabeller og litteraturliste.
Forlag Alma Mater forl.
Utgivelsesår 1994