Boka tar utgangspunkt i utstillingen på Kistefos-museet sommeren 2010. Den inneholder samtidsmalerier av fem norske og fem tyske kunstnere, samt tre artikler.
Årets utstilling på Kistefos.Museet og boken Paralleller ... handler om maleriet, kunsthistoriens mes utskjelte, men også mest bestandige medium. De siste ti-årene har malere som aktualiserer et tradisjonsbasert, figurativt formspråk, markert seg innen samtidskunsten. Maleriet er det mediet folk forbinder med kunst. Samtidig er det klart underrepresentert blandt kunststudentene på de forskjellige kunstakademier. Denne boken og utstillingen er bygget opp rundt kunstnere fra to land. Fem norske og fem kunstnere fra "Leipzigskolen". De unge Leipzigerne har fått stor internasjonal oppmerksomhet og vises for første gang i Norge."
Forlag Kistefos-museet Labyrinth Press
Utgivelsesår 2010