Pappa ville ha fylt 110 år, hvis han hadde levet, og barna som møtes for å feire ham, har alle et langt liv bak seg - formet av det urolige århundre de har levet i. Begivenheter som den spanske borgerkrig, den andre verdenskrig og den kalde krigen er bakgrunnsteppe for deres liv. Den yngste, Finn, har til og med møtt Lenin i Moskva, og det var et møte som fikk stor betydning for ham. Men da familiefesten skyter fart, rulles det opp forhold som kan tyde på at Kim Il Sung vil få enda større betydning. Men også de andres liv viser seg å skjule betydelige overraskelser, - også for dem selv.
Forlag Solum
Utgivelsesår 1990