I 1989 overtok barnevernet med tvang Adele Johansens tolvårige sønn og nyfødte datter. Myndighetene støtter seg på falske vitneutsagn uten å undersøke nærmere eller lytte til Adeles forklaringer,og hun følte seg mistenkeliggjort og trakassert. Siden har Adele kjempet for å få sannheten fram. Omsider har hun oppnådd å få sønnen tilbake. Han har hele tiden protestert voldsomt mot adskillelsen fra moren. Men den vesle datteren kan ikke protestere. Hun befinner seg på ukjent sted og risikerer å bli bortadoptert... Boken har forord av psykiater Reidar Larssen.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788203165979