Pårørende og søsken i psykisk helsevern

hermeneutisk metode, søskens opplevelse, pårørendesamarbeid

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1998 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken omhandler opplevelsen av å være pårørende i psykisk helsevern, og den gir en oversikt over forskning og kunnskaper om ulike sider ved det å være pårørende og søsken til personer som lider av en langvarig mental sykdom. Videre gir den en beskrivelse av en kvalitativ forskningstilnærming. Forfatteren tar også opp pårørendes møte med psykisk helsevern og hvordan pasient og pårørende ønsker å bli møtt av helsevesenet. Til slutt beskrives sentrale prinsipper for samarbeid med pårørende. Boken bygger på forfatterens doktorgradsavhandling. Med litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boken omhandler opplevelsen av å være pårørende i psykisk helsevern. Pårørende er i ferd med å befeste sin situasjon som brukere og samarbeidspartnere. Kunnskap om deres situasjon og deltagelse er avgjørende i dagens og framtidens psykiske helsevern. Boken gir en oversikt over forskning og kunnskaper om ulike sider ved det å være pårørende og søsken til personer som lider av en langvarig mental sykdom. Videre gir den en grundig beskrivelse av en kvalitativ forskningstilnærming. Resultatene omhandler søskens opplevelse av sykdommen, følelser i forhold til den syke, samværet med den syke, forholdet til andre familiemedlemmer og egen utvikling. Forfatteren tar også opp pårørendes møte med psykisk helsevern og hvordan pasient og pårørende ønsker å bli møtt av helsevesenet. Til slutt beskrives sentrale prinsipper for samarbeid med pårørende. Presentasjonen inneholder rikelig med sitater og fortellinger fra deltagerne i undersøkelsen. Boken bygger på forfatterens doktorgradsavhandling om emnet og egner seg som lærebok for helse- og sosialutdanninger der kunnskap om pårørendes situasjon og opplevelser står på timeplanen. Kjell Kristoffersen er psykiatrisk sykepleier og dr. polit. Han arbeider som førsteamanuensis ved Seksjon for sykepleievitenskap, Universitetet i Bergen. Han har lang erfaring fra klinisk arbeid, undervisning og forskning innen psykisk helsevern.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1998

Format Heftet

ISBN13 9788276744231

EAN 9788276744231

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket