Boka handler om nasjonalromantikken, en viktig periode i kulturhistorien på 1800-tallet, og ser på hva som skjedde, hva bakgrunnen for tankene, ideene og følelsene som oppstod var, og hvordan de kom til uttrykk i litteratur, bildekunst, musikk og vitenskap. Den ser også på årsaken til at disse ideene fikk en spesiell grobunn i Norge, og på hva nasjonalromantikken betyr for oss i dag. Har stikkordregister. CD-en inneholder musikkeksempler fra perioden.
Gyldendals temabibliotek består av en rekke bøker innenfor ulike emner. Bøkene er utviklet til bruk i tema/prosjektarbeid, eller for deg som vil lese mer om et emne du er spesielt interessert i.
Dette er en bok om nasjonalromantikken, en viktig periode i kulturhistorien på 1800-tallet.
Hva skjedde, hva var bakgrunnen for tankene, ideene og følelsene som oppstod, og hvordan kom de til uttrykk i litteratur, bildekunst, musikk og vitenskap? Hva var årsaken til at disse ideene fikk en spesiell grobunn i Norge? Og hva betyr nasjonalromantikken for oss i dag?
Forlag Gyldendal undervisning
Utgivelsesår 2001