På sporet av bybanen

av (forfatter) og Sverre Mo (illustratør).

Bodoni 2007 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken ser historisk på Bybanen i Bergen. Den tar også for seg vekst og fall på trikk og bane, samt privatbilismen. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Historien om Bergen er ikke komplett uten historien om hva som har bundet byen sammen. I dag sykler vi, kjører buss, tog, båt - eller vi setter oss i bilen. Mulighetene tar vi for gitt. Men man skal ikke mange år tilbake før byen så helt annerledes ut. Dette er en bok om transportsystemet gjennom 150 år. Her finner du dampferger og fløttmenn, Beffen og rutebilselskaper. Her finner du drømmer om jernbane til Kristiania. Visste du forresten at Norges første norskproduserte bil kommer fra Bergen? Eller hvordan bergenserne i kampen for Bergensbanen forandret måten det drives politikk på i Norge? Boken viser også trikken og banenes vekst og fall, og privatbilismens inntog. Her får du forklaringen på hvorfor forslagene om en lokalbane på 70-tallet strandet, og hvordan Bergen ble den første byen i Europa som fikk bomring. Sist, men ikke minst, handler boken om Bybanen. Visjonene, pengene - det politiske spillet. Hvem, hva - og hvorfor?

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788271284657

EAN 9788271284657

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket