Omtale fra forlaget
Metoden som gjør deg friskere, lettere og gladere!Visste du at ved å spise mer grønnsaker, rene råvarer og fermenterte ingredienser, kan dempe inflammasjon, få mer energi og et bedre immunforsvar? I denne boken har lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand samlet all sin kunnskap og erfaring om mat, tarmflora og livsstil, og viser deg hva du bør spise og hvordan du kan gjøre små justeringer som gradvis endrer livet ditt. Det er nemlig slik: Mat som fôrer de gode tarmbakteriene demper inflammasjon i kroppen, gir deg bedre forbrenning og dypere søvn – noe som igjen gir deg overskudd til aktivitet og trening, og dermed mer energi og et klarere hode.Tarmen har en mye viktigere funksjon i kroppen enn vi tidligere har vært klar over. Med den siste forskningsbaserte kunnskapen og 30 år med klinisk erfaring, har Berit Nordstrand utviklet GØT-metoden som gjør det enklere å endre livsstil og leve et godt og langt liv. I «På lag med magen» gir hun deg en innføring i antiinflammatorisk kosthold, periodisk faste, søvnens betydning, den beste treningen – og en rekke enkle livsstilshacks. Samtidig handler metoden om god mat og livsglede! I boken byr Berit på 40 fristende oppskrifter som gjør det enkelt å spise tarmvennlig. Vel bekomme!
Forlag Bonnier norsk forlag
Utgivelsesår 2025
Format Innbundet
ISBN13 9788234722288
EAN 9788234722288
Språk Bokmål
Sider 247
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketÅ spise søt frukt sammen med frø, nøtter eller andre kilder til protein og fett gjør både blodsukkerkontrollen og næringsopptaket bedre. En slik kombinasjon kan bremse fordøyelsen og sukkeropptaket, dempe blodsukkerbølgen og insulinresponsen og styrke metthetsfølelsen. Perfekt for ikke å utløse søtsug, og for personer med prediabetes eller diabetes. Det er også supert for å øke næringsopptaket av fettløselige vitaminer og plantestoffer.
I dag kan økt tarmpermabilitet, altså lekk tarm, testes ved bruk av ulike metoder som laktulose-mannitol-test, matproteinoverfølsomhetstester, zonulin-test og biomarkører som I-FABP eller kalprotektin. Hvilke tester som er best egnet, vil avhenge av pasientens plager og underliggende tilstand. Bortsett fra kalprotektin er dette tester fastleger foreløpig ikke tar rutinemessig.
Infrarød badstue gjør at man produserer mer svette enn i vanlig sauna, fordi den infrarøde varmen trenger dypere ned i huden enn vanlig varm luft. Det betyr at den er enda mer velegnet til å bli kvitt toksiner gjennom svette. [...]
Studier viser også at infrarød sauna kan redusere smerte, dempe betennelser og bedre livskvaliteten, spesielt hos pasienter med kroniske tilstander som fibromyalgi og kronisk tretthetssyndrom (ME). Pasienter med kronisk utmattelsessyndrom rapporterte hele 77,8 prosent forbedring i symptomer etter 8 uker med regelmessig infrarød bedstubruk.