Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken gir en innføring i hva som kjennetegner postmoderne kultur og tenkning. Den viser samtidig hvordan den postmoderne kulturen utfordrer teologien til å argumentere og begrunne sine ståsteder og sin forståelse på nye måter. Noen av spørsmålene som utkrystalliserer seg i møtet mellom postmoderne tenkning og teologisk forståelse er: Hvordan skal de bibelske tekstene tolkes? Hvordan kan vi forstå fortellingen som formidler moral og trosinnhold? Bokas hovedlinjer er tanken om Den andre som utfordring, pluralismen som utfordring og fortellingen som etisk formidler. En bok for studenter innenfor teologi, kulturstudier, livssyn, etikk og religion og for prester.
Omtale fra forlaget
Det postmoderne samfunnet krever at teologer og kirkens ansatte kjenner både teologien og det samfunnet man er en del av. Det kreves også at man kan argumentere for sitt ståsted og sin forståelse. Denne boka gir en innføring i hva som kjennetegner den postmoderne kulturen, og hvilke utfordringer teologien stilles overfor ut fra postmoderne tenkning og forståelse. Hvordan skal de bibelske tekstene tolkes, hvordan skal vi forstå fortellingen som etisk, moralsk og trosmessig formidler, hvordan skal vil greie å bli et moralsk subjekt? En bok for studenter innenfor teologi, kulturstudier, livssyn, etikk og religion og for prester og andre som arbeider ut fra et teologisk grunnlag.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1999
Format Heftet
ISBN13 9788241710636
EAN 9788241710636
Språk Bokmål
Sider 248
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket