På et tusendels sekund

rally VM, Norge februar 2007

av (forfatter), Steffen Laursen (forfatter), Helge Reistad (illustratør) og Steffen Laursen (illustratør).

Steffen grafisk tilrettelegging 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken handler om Norges første verdensmesterskap i rally, arrangert i Hedmark fra 15-18 februar 2007. Forfatterne tar for blant annet for seg forberedelsene, åpningsseremonien i Hamar, de tre løpsdagene og avslutningen. Boken inneholder i tillegg resultatliste, kart og grunnleggende fotobegreper.

Omtale fra forlaget

Denne boken handler om det første norske verdensmesterskapet i rally for biler 15.-18. februar 2007, arrangert av FIA-WRC: Rally Norway 2007. Fotografiene i denne boken er tatt i løpet av fire uker vinteren 2007. Det er bilder fra rallyområdet før og under rallyet. Vi ser hvordan det rolige vakre landskapet med elger, utegående kuer og hester, blir klargjort for innrykk av publikum, helikoptre og raske biler. Etter hvert kommer veisperringer, skilt og søppelstativer på plass, og alt gjøres klart for presentasjon av rallysirkusets store artister. Dette er blitt en bok om den "langsomme tid" blant publikum og frivillige medhjelpere ute i de store skogene, i motsetning til opplevelsen av den "raske effektive tid" blant de profesjonelle arrangørene og de superproffe rallyførerne. Steffen Laursen og Helge Reistad er selv amatører når det gjelder rally-sport, men ønsket å lage en fotobok fra dette historiske sportsarrangementet når "det plutselig landet like på dørstokken". Dette er en bok med disse to "rally-vitnenes" selvopplevde erfaringer formet i tekst og fotografier fra en av de største og mest sette sportsbegivenheter i Norge noen sinne. Fire dager vinteren 2007, fra torsdag 15. til søndag 18. februar kom verdenspressen og de beste rallykjørerne til Hedmarken. Det var en begivenhet vi ikke kunne la gå fra oss. Året før hadde vi lagd boka "På et hundredels sekund" med bilder fra 1957-64, nå var det nye hendelser i det samme området 50 år senere. Men denne gangen i et raskere tempo. Derfor gav vi boka tittelen "På et tusendels sekund". Ingen av oss hadde noe større kjennskap til rally-sporten, men vi fant raskt ut av hvorfor det fasinerer så mange. Vi har søkt å fange møtet mellom det raske og det mer bedagelige. Vi har forsøkt å fange møtet mellom ultraprofesjonelt og kommersielt på den ene siden, og dugnadsånden i lag og foreninger på den andre siden. Vi er begge opptatt av å fotografere så du vil også finne tanker og refleksjoner om hvorfor og hvordan noen av bildene har blitt til. Men mest av alt er dette en mimrebok for de utrolig mange som fylte skoger og publikumsarenaer under arrangementet.

Bokdetaljer

Parallell tittel In a thousandth of a second

Forlag Steffen grafisk tilrettelegging

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788299736152

EAN 9788299736152

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket