Boken presenterer den instrumentale folkemusikkens historie på Hedmarken. Mer enn 550 lokale spellemenn og kilder i perioden fra ca. 1700-1980 omtales. Det eldste materialet er springdanser og halling, men det er også mange marsjer, poloneser, turdanser og runddansmusikk, spilt på fele eller durspell. Notematerialet i boka omfatter mer enn 300 melodier. Med boken følger en CD med utvalgte melodier fra kildeutvalget. Med oversikt over informanter. Har register og litteraturliste.
Forlag Oplandske bokforlag
Utgivelsesår 2007