Over fjord, fjell og fonn

driftehandel med storfe i Norge ca. 1850-1930

av (forfatter).

Snøhetta forl. 2008 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en bearbeidet utgave av avhandlingen "Driftehandel med storfe i Norge ca. 1850-1930". Den viser hvordan handelen foregikk, fra tinging av fe til dyra var solgt, og hvorfor denne handelen var så viktig for by og land. Forfatteren redegjør for hvordan driftehandelen fungerte som økonomisk og sosialt system, og boka gir et samlet bilde av denne aktiviteten som var en viktig del av det gamle bondesamfunnet under endring. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Anna Helene Tobiassen (f. 1931) er dr. philos. i 1988 med avhandlingen Driftehandel med storfe i Norge ca. 1850-1935. Denne boka er en bearbeidet utgave av avhandlingen, og den handler om hvordan alt foregikk, fra tinging av fe til dyra var solgt, og om hvorfor denne handelen var så viktig både for by og land. Handelen settes i en større sammenheng der vi ser variasjoner mellom distriktene og hva slags økonomiske og sosiale forbindelser som ble skapt. Dessuten er det spennende spillet under .akkederingen. mellom kjøper og selger et viktig tema. Og ikke minst handler boka om hverdagens slit under tøffe naturforhold, om det å forstå seg på fe, om fargerikt folkeliv og munnrapp pruting i drifteløkka, om folkelig humor og om møte med nye tider. Boka forteller hvordan driftehandelen fungerte som økonomisk og sosialt system. Dette var en livsstil for mange, og der femarkedene foregikk om høsten, ble samfunnslivet for noen døgn snudd på hodet. Alt dette, sammen med mange gode fotografier, kart og prinsippskisser, gjør dette til en verdifull bok. Boka gir et samlet bilde av en aktivitet som var en viktig del av det gamle bondesamfunnet under endring.

Bokdetaljer

Forlag Snøhetta forl.

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788291375236

EAN 9788291375236

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket