Over andres dørstokk

yrkesetikk i arbeid hjemme hos klienter og pasienter

av (forfatter).

Kommuneforl. 2000 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i verdimessige og etiske sider ved arbeid hjemme hos klienter og pasienter. Den drøfter ulike praktiske og prinsipielle valg i forbindelse med slikt arbeid. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Stadig flere mennesker som er avhengige av pleie- og omsorgstjenester, bor i eget hjem. Å ha sitt "hjem hjemme" er på flere områder forskjellig fra å ha sitt "hjem borte". Utfordringene for de profesjonelle hjelperne er å vurdere hvilken etikk som legges til grunn når de trår over andres dørstokk.
I denne nye utgaven av Over andres dørstokk har forfatteren lyktes i å gi en grundig, men lett tilgjengelig beskrivelse av de etiske teoriene som ligger til grunn for de verdimessige og etiske sidene ved hjemme-hos-arbeid. Boka inneholder også stoff om forholdet mellom omsorgsnivåene, på bakgrunn av økte og bedre tilbud til aldersdemente. Den etiske refleksjonsmodellen som presenteres i boka, har en pedagogisk framstilling som gjør den anvendelig i møte med hverdagens etiske utfordringer.
Boka gir ingen enkle, regelorienterte løsninger på de mange etiske dilemmaene arbeid i andres hjem innebærer, men den belyser konkrete, etiske problemer og drøfter ulike praktiske og prinsipielle valg i forbindelse med et slikt arbeid.
Boka dekker praktikernes og utdanningsinstitusjonenes behov for en systematisk framstilling av etikk og yrkesetikk i arbeid i andres hjem. Den henvender seg til alle som arbeider med pasienter og klienter i deres eget hjem.
Lars Gunnar Lingås er sosionom og har tatt den filosofiske doktorgraden på emnet etikk i sosialt arbeid. Han har skrevet en rekke bøker og artikler om sosialfaglige og etiske emner og er en etterspurt foredrags- og kursholder.

Bokdetaljer

Forlag Kommuneforl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788244607070

EAN 9788244607070

Språk Bokmål

Sider 99

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket