Outsourcing av IT

strategi og styring ved tjenesteutsetting

av (forfatter) og Hans Solli-Sæther (forfatter).

Fagbokforlaget 2004 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boken er det fokusert på enkelte kritiske utfordringer knyttet til det å utskille IT-tjenestene fra et firma. Forfatterne ser på de juridiske, organisatoriske, teknologiske og innkjøpsfaglige sidene ved outsourcing. Dette gjøres ved hjelp av aktuelle eksempler fra bedrifter. Sentralt i boken er å se på riktig valg av strategi og ledelse for å oppnå fordeler og gevinst for outsourcing. Med litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Markedet for outsourcing av IT har vokst kraftig de siste årene, og mange bedrifter kjøper store deler av sine IT-tjenester hos eksterne tjenesteleverandører. Ved outsourcing av IT vil aktiva i form av infrastruktur, informasjonssystemer eller personell overføres fra en bedrift til en annen, og dette danner grunnlaget for tilbakekjøp av tjenester og betaling for leverte tjenester. Prosessen berører både teknologiske og forretningsmessige aktiviteter og spørsmål, og det må etableres en organisasjonsstruktur hos tjenestekjøper som er tilpasset bedriftens grad av outsourcing. En rekke kritiske utfordringer berører samhandlingen mellom tjenestekjøper og tjenesteleverandør, og fokus i boken er rettet mot valg av riktig strategi og styringsprinsipper for å sikre oppnåelse av potensielle gevinster. Boken bygger på anerkjente teoretiske bidrag og forskningsresultater innenfor fagområdet, og vi har valgt å bruke bedriftseksempler for å vise anvendelsen. Boken vil således passe både som lærebok for studenter og som fagbok for praktikere. Professor Petter Gottschalk ved Handelshøyskolen BI driver med undervisning, forskning og publisering innen IT-ledelse, kunnskapsledelse, IT-strategi, IT-organisering og outsourcing. Han har vært administrerende direktør i ABB Datakabel og i Norsk Regnesentral. Gottschalk er en etterspurt foredragsholder. Hans Solli-Sæther er cand.scient. fra Universitetet i Oslo og bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har mange års erfaring med outsourcing av IT, bl.a. som IT-direktør i Posten Norge. Solli-Sæther er for tiden stipendiat ved Handelshøyskolen BI og har publisert sin forskning nasjonalt og internasjonalt.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788245001990

EAN 9788245001990

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket