Biografi om legendarisk visedikter og radiopersonlighet. Otto Nielsen (1909-1982), trondhjemmer, "rikstrønder", en av våre fineste visediktere og -komponister, legendarisk radiopersonlighet i NRK som oppdaget og fremmet kunstnere som Alf Prøysen, Erik Bye, Vidar Sandbeck, Odd Børretzen og en rekke andre i programposten han skapte og ledet i 22 år (1957-1979), "Søndagsposten", får nå sin første rene biografi, skrevet av datteren Ann-Cathrin Ramberg. Otto Nielsen var et kraftsentrum i norsk kulturliv gjennom flere tiår, men var beskjeden på egne vegne. Han skrev melodien til Alf Prøysens kjente vise "Du skal få en dag i mårå", også kalt vår andre nasjonalsang, på en halv time, og visa som hele landet nynnet på da frigjøringsdagen kom 8. mai 1945: "Det har vi." Visa ble skrevet i fangeleiren Grini. Forfatteren tegner et rikt og inngående portrett av faren, og viker heller ikke unna den mørke siden: Alkoholen, som han til slutt fikk kontroll over. Ann-Cathrin Ramberg, tidligere fjernsynsproducer i NRK-Fjernsynet, er en dreven forteller og fører en lett og god penn.
Forlag Communicatio forlag
Utgivelsesår 2018