Oslo under krigen

av (forfatter).

Pegasus 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Oslo under krigen
- en oppslagsbok
Dette er en bok om steder i Oslo og det daværende Aker i krigsårene; hvor jødene som ble deportert bodde; hvor tyskerne holdt til, og hvor de hadde krigsfangeleirer og militæranlegg; hvor det ble utført sabotasjeaksjoner og hvor det skjedde større ulykker.

Det er skrevet mye om hendelser, personer og forhold i Oslo under den annen verdenskrig. Den verste hendelsen var deportasjonen av jødene. Ofte finner man antall og datoer når dette omtales. De var helt vanlige mennesker - forretningsfolk og arbeidere, husmødre og kontordamer, skolebarn og spedbarn, gamle og unge. I denne boken finner man dem og familiene deres omtalt på adressene hvor de bodde.

Den tyske tilstedeværelsen var fysisk massivt tilstede; militære anlegg, fangeleire,rekvirerte skoler og boliger som okkupasjonsmakten trenge for sine tropper, offiserer og landsdekkende kommandosentraler. Her blir dette presentert samlet.

Beskrivelsene tar utgangspunkt i stedene, slik de var før og under krigen - eller oppført av tyskerne. Nå er de fleste sporene etter tyskernes leire og andre militæranlegg borte, anlegg som spilte en viktig rolle i en kort og dyster periode i byens historie.

Oslo under krigen er ordnet som en lokalgeografisk oppslagsbok, hovedsaklig etter byområder i det daværende Oslo og Aker. Dessuten inneholder boken kart og registre som gjør det lett å finne enkeltopplysninger og personer.

Bokdetaljer

Forlag Pegasus

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788244201582

EAN 9788244201582

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket