Organisasjonsforståelse gir en helhetlig, oppdatert og kritisk innføring i organisasjonsfaget. Stoffet presenteres i en tydelig norsk kontekst med den norske arbeidslivsmodellen som ramme, samtidig som internasjonale perspektiver gir innsikt i hvordan organisasjoner opererer i en verden preget av digitalisering, globalisering og bærekraftsutfordringer. Boken dekker sentrale temaer i organisasjonsfaget, kombinerer klassiske og nyere teorier og har et kritisk blikk på forenklede oppskrifter og etablerte praksiser. Organisasjonsforståelse har en pedagogisk oppbygging som gjør den engasjerende og anvendelig for studentene: Klare læringsmål i hvert kapittel hjelper studentene å navigere i stoffet. Oppsummeringer og refleksjonsspørsmål stimulerer til kritisk tenkning. Modeller, figurer og tabeller visualiserer komplekse sammenhenger. Fire typer tekstbokser gir variasjon og læringsstøtte. Boken er skrevet for studenter som trenger en innføring i organisasjonsfaget. Den er også egnet for studenter som tar videreutdanning innen organisasjon og ledelse, og for praktikere som ønsker mer helhetlig, oppdatert og relevant faglig innsikt i faget. Følgende tilleggsressurser tilbys: Digital hjelpebok med oppgaver, caser og fordypningstemaer for studentene. Undervisningsmateriell inkludert ferdige lysark, forslag til undervisningsopplegg og eksempler på eksamensoppgaver for foreleserne.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2025