Opus 16

konsert for klaver og orkester i a-moll

av (forfatter) og Tønnes H. Gundersen (forfatter).

Ad notam 2019 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Edvard Griegs Konsert for klaver og orkester i a-moll, op. 16 er en av verdens mest spilte klaverkonserter. De fleste store pianister har den på repertoaret, ikke minst fordi den er så populær hos publikum. Selv om Edvard Grieg bare var 25 år da han komponerte A-mollkonserten, markerer den et av høydepunktene i hans liv. Han var nygift, nybakt far, lykkelig og inspirert. Forholdene kunne derfor neppe ha ligget bedre til rette for å få ut- løst hans kunstneriske skaperkraft. Verket vil alltid stå som et lysende ek- sempel på at en stor tanke kan fanges og legges ut i form av musikk. Fra begynnelse til slutt er det den samme ideen som utdypes og fargelegges.
Boken åpner med en utlegging av konsertens tre satser. I et eget kapittel skildres komponeringen som startet sommeren 1868 under nær sagt ideelle forhold i Søllerød utenfor København, og ble fullført i sterk motvind i Kristiania den følgende høsten og vinteren. Urframføringen i København våren 1869 ble en stor suksess, både blant publikum og kritikere. De tyske kritikerne vendte imidlertid tommelen ned, og deres kommentarer vil sikkert få leseren til å riste på hodet. Boken forteller videre om Griegs lange «samliv» med A-moll- konserten, og om hvordan han stadig finslipte den basert på erfaringer fra de mange framføringene - både som pianist og dirigent. Da Grieg døde i 1907, hadde han nettopp sendt en ny revisjon av A-mollkonserten til trykking - 39 år etter at han først begynte å arbeide med den.

Bokdetaljer

Forlag Ad notam

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788269054767

EAN 9788269054767

Omtalt tid 1850-1899

Omtalt sted Norge

Omtalt person Edvard Grieg

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket