Opplevelser

korte romaner fra et langt liv

av (forfatter).

Svein Sandnes bokforlag 2015 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Opplevelser», den første av disse memoarbøkene, utgis nå på nytt i en modernisert språkdrakt. Dette bindet dekker perioden fra Anthon B. Nilsens fødsel i Svelvik 30. juni 1855 til han nær 18 år gammel etter tre år på sjøen bestemmer seg for likevel ikke å bli sjømann, og går i land i Drammen 17. mai 1873, fast bestemt på å begynne «sitt jordeliv».
Da Anthon B. Nilsen er fem år gammel, omkommer faren, som er skipper, i et forlis i Kattegat. Moren, Anthon og den eldre broren Ingar flytter da til Christiania, hvor de lever under fattigslige forhold.
Boka gir et frodig bilde av småbyen Svelvik på midten av 1800-tallet, slik menneskene der oppleves av en liten gutt. Selv om Svelvik erobrer en stor plass i Anthons hjerte, inneholder «Opplevelser» også morsomme og spennende fortellinger fra oppveksten i Christiania. Det er typisk for Elias Kræmmer at han setter «Korte romaner fra et langt liv» som undertittel på alle sine tre memoarbøker.
Femten år gammel slutter Anthon B. Nilsen på Mariboesgadens Latin- og Realskole for å gå til sjøs. Vi får spennende øyenvitneskildringer av livet på sjøen mot slutten av seilskutetida på 1870-tallet. Men ganske typisk for disse memoarene er det at den lengste fortellingen handler om hvordan han kom seg fra Christiania til Fredrikstad, hvor han skulle mønstre på seilskipet «Valkyrien».
Elias Kræmmer er glad i de originalene han har møtt på sin vandring gjennom livet, og formidler dem mesterlig til leserne. I sin anmeldelse av boka i Morgenbladet skrev stortingspresident C.J. Hambro da boka kom ut første gang i 1932: «Dette er Elias Kræmmers beste bok.»
Den språklige modernisering er gjort med nennsom hånd av Svein Sandnes.

Bokdetaljer

Forlag Svein Sandnes bokforlag

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788292945094

EAN 9788292945094

Serie Elias Kræmmers selvbiografi (1)

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Oslo Vestfold

Omtalt person Elias Kræmmer

Språk Bokmål

Sider 294

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket