Artikkelsamlingen Opplevelser . innhold, verdi, næring og sted består av ni vitenskapelige artikler. Artiklene er tuftet på mange års arbeid med å utvikle kunnskap om næringsmessige muligheter gjennom opplevelser i Trøndelag Forskning og Utvikling. I de siste årene har arbeidet vært knyttet til det strategiske instituttprogrammet Opplevelseskvalitet, nettverksproduksjon av opplevelse, opplevelsesverdi, «performing places». Tema som drøftes er * festivalers næringsmessige betydning * frivillighetens nyorientering * hva en opplevelse er * hva som motiverer frivillige * hvilke stedsutviklingseffekter en festival gir * hvorfor vi deltar på festivaler * om opplevelser egentlig kan produseres * konkurranseevne og festivaler Forfattere er Robert Bye, Espen Carlsson, Jorunn Grande, Anne Sigrid Haugset, Margrete Haugum, Anne Wally Ryan, Niels Arvid Sletterød, Morten Stene, Hilde Gunn Slottemo og Jørund Aasetre.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2012