Boken tar for seg opplæringsteori, læreplanteori og pedagogisk filosofi. Den forsøker å revitalisere pedagogikkens hvordan-aspekt i vid forstand, og tar spesielt opp emner som er aktuelle for grunnskolens opplæringspraksis og dagens læreplandokumenter. Boken gir en detaljert beskrivelse av Kunnskapsløftet og rammeplan for barnehager. Den henvender seg til pedagogikkstudenter og lærerstudenter, så vel som praktiserende lærere og førskolelærere. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Forlag Oplandske bokforlag
Utgivelsesår 2006