Opphavsrett gir en solid og grundig fremstilling av opphavsretten i vid forstand, det vil si vernet for åndsverk og nærstående prestasjoner og tilliggende regelsett.
Forfatteren redegjør for opphavsrettens historikk og begrunnelse og fremstiller hovedtrekkene i åndsverklovens regler i lys av den internasjonale utviklingen på opphavsrettsområdet og den teknologiske utviklingen. Målgruppen for boken er jurister og andre som i sitt virke berøres av opphavsrettslige problemstillinger. Boken er også sentral for studenter i faget.
Den første utgaven av boken ble utarbeidet i samarbeid med Birger Stuevold Lassen (1927-2011), som var professor og professor emeritus ved Universitetet i Oslo og i mange år sto sentralt i opphavsrettsforskningen i Norge. Også i den andre utgaven er Lassens bidrag til boken synlige.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2019