Som offiser og tidligere statssekretær i Forsvarsdepartementet kom Hammerstad i kontakt med de hemmelige tjenester. Her beskriver han et skjult nettverk, uten demokratisk kontroll som heller ikke går av veien for å begå ulovligheter og overgrep. Samtidig kritiserer han journalister som lar seg fange inn i et avhengighetsforhold og blir del av maktspillet. Han lar oss møte offiserer og politikere, og kommenterer utviklingen i forsvars- og sikkerhetspolitikken i etterkrigstiden. Har litteraturliste.
Forlag Genesis
Utgivelsesår 1997