Oppgavebok i forvaltningsrett I

kursoppgaver, oppgaver for selvstudium, juridisk metode og oppgaveteknikk

av (forfatter) og Bjørn Henning Østenstad (forfatter).

Fagbokforlaget 2011 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder oppgaver til faget forvaltningsrett, etter den nye studieordningen ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. I tillegg er det laget egne oppgaver som er ment for bruk til selvstudium. Det er gitt kommentarer til de fleste av disse oppgavene. Juridisk metode og oppgaveteknikk er også omtalt. Boken er aktuell for jusstudenter ved universitetene i Bergen, Oslo og Tromsø. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

De krav til forvaltningens saksbehandling som er nedfelt i forvaltningsloven, utgjør kjernen i kurset Forvaltningsrett I ved masterstudiet i jus ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Det bergenske jusstudiet har høstet betydelig anerkjennelse og tjent til inspirasjon for utvikling av studieopplegg også andre steder i landet. Boken inneholder forslag til kursoppgaver til bruk i undervisningen (del I). I tillegg kommer oppgaver ment for bruk til selvstudium (del II), og på dette punkt er 2. utgave av boken bygd vesentlig ut. Det er gitt kommentarer til de fleste av selvstudiumsoppgavene (del IV). Særlig med tanke på ferske jusstudenter inneholder boken også en del om juridisk metode og oppgaveteknikk (del III). Denne delen av boken har klar interesse utover studiet av Forvaltningsrett I. Roald Hopsnes er cand.jur. og doktorgradsstipendiat ved Det juridiske fakultet i Bergen. Han har tidligere vært både universitetslektor og forsker ved fakultetet. I 2004 var Hopsnes kursansvarlig for kurset i Forvaltningsrett II. Etter vel fem år som advokat hos Kommuneadvokaten i Bergen er han nå tilbake som stipendiat ved fakultetet. Bjørn Henning Østenstad er førsteamanuensis (ph.d.) ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Bergen. Han har lang erfaring som kursansvarlig og underviser i Forvaltningsrett I ved fakultetet. Østenstad har også praktisk arbeidserfaring fra forvaltningen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788245012293

EAN 9788245012293

Språk Bokmål

Sider 252

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket