Oppdagelsen av Amerika - årtusenets bedrag

om kongen av Ringerike og alle de andre som oppdaget Amerika

av (forfatter).

Kolofon 2006 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om teorier omkring oppdagelsen av Amerika. Forfatteren peker på indisier som viser at kontinentets eksistens var oppdaget allerede før romerrikets fall. Den tar for seg land og folkeslag som skal ha hatt kontakt med Amerika før Columbus, blant annet om kineserne, om de gamle grekernes bosettinger, om fønikernes handel, og om en norsk konge fra Ringerike som skal ha opprettet en handelskoloni i Canada allerede i bronsealderen. Har litteraturliste og stikkordsregister.

Omtale fra forlaget

Stadig undervises det på skoler verden over at Amerika ble oppdaget av Columbus i 1492. Enkelte steder får man også høre historia om Leiv Eirikssons ferd til kontinentet 500 år tidligere. I de seinere åra har vi her i Nord-Europa også plusset på med at en irsk munk med navnet St. Brendan kan ha gjort ekspedisjoner dit ytterligere 500 år tilbake i tid. Noen få har fått med seg at det stilles spørsmål om ikke også kineserne kan ha vært i Amerika før Columbus fra den andre sida av kloden. For kort tid tilbake løp nyheten verden rundt om at det i Kina har dukket opp et kart som ser ut til å bekrefte dette. Her skal du få lese om disse historiene, og du skal få kjennskap til historiene om mange av de andre som har besøkt Amerika gjennom de siste 5000 årene - før Columbus banet veien for den storstilte bosetningen som skulle komme til å utradere de indianske høykulturene og forandre kontinentet for alltid. De gamle grekerne har beretninger om Amerika og om sine egne bosetninger der. Fønikerne drev utstrakt handel med kontinentet og bestrevde seg på å holde det skjult for alle andre. Men både japanere, egyptere, libyere, mauretaniere, keltere, romere, jøder, og flere til, har hatt inngående kontakt med "det store øyriket" over havet, noe som det også eksisterer rikelig med funn som forteller. Enkelte hevder til og med at en konge fra Ringerike opprettet en handelskoloni i Canada allerede i bronsealderen, og at det i Rhode Island står store deler tilbake av en kirke som nordmennene bygde i kjølvannet av Leiv Eiriksson. På 1980-tallet ble det funnet en minst to tusen år gammel gravplass i Illinois, med afrikansk og europeisk gravgods av en rikdom som overgår selve Tut-ankh-Amon! Dette har selvsagt skapt voldsom oppstand i visse miljøer. Indisiene tar nærmest ingen ende hvis man bare er villig til å se i en annen retning enn den man har blitt fortalt at man skal se i. Flere og flere eksperter innen forskjellige fagområder innser at Amerikas eksistens var kjent hos oss før Romerriket falt og Europa gikk inn i sin mørke tidsalder - noe som understøttes av en overveldende bevisbyrde. Du skal være en innbitt troende for å klare å holde på de gamle dogmene etter å ha lest denne boka.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788230002773

EAN 9788230002773

Omtalt sted Amerika

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket