Ond saga: Ekspedisjonen fra Lysets rike er klar til den siste etappen frem til Det klare vannet i De svarte fjellene. Den unge indianeren Nattøye er Den utvalgte som skal førsøke å nå denne godhetens kilde. Med seg har han åndene Shira og Mar, og ikke minst Marco, prins av De svarte salene. Inni varmen: I Lille Madrid får Vokteren Goram et viktig oppdrag. Den unge piken Lilja ber om hjelp til sin syv år gamle fetter, Silas, som har det vanskelig både på skolen og i hjemmet. Samtidig er en rekke av Lysrikets innbyggere strandet ute i De Svarte Fjellene - og veien hjem er fryktelig lang.
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2011
Serie Sagnet om Lysets rike (13-14)
Genre Romantikk