Omsorgstenkning

en innføring i Kari Martinsens forfatterskap

av (redaktør) og Eva Gjengedal (redaktør).

Fagbokforlaget 2000 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i Kari Martinsens tenkning. Sentrale sider av forfatterskapet tas opp og beskrives fra et historisk og sosialpolitisk perspektiv og grunnleggende fenomener som menneskesyn, omsorg og kall tas opp. Videre omhandles temaer som fenomenologi, språk og fortelling. Forfatterne forsøker å vise forfatterskapets relevans for sykepleie og andre omsorgsyrker.

Omtale fra forlaget

Boken gir en innføring i Kari Martinsens tenkning. Her beskrives hennes forfatterskap fra et historisk og sosialpolitisk perspektiv og grunnleggende fenomener som menneskesyn, omsorg og kall tas opp. Videre omhandles temaer som fenomenologi, språk og fortelling. Boken har også med en gjennomgang av Martinsens deltakelse i fagdebatten. Boken er skrevet av fagfolk i Norge og Danmark som kjenner hennes forfatterskap ut fra egne studier og undervisning. Målgruppen er helsefagstudenter på grunn- og videreutdanningene. Boken vil bli gitt ut samtidig i Norge og Danmark. Artiklene er skrevet på norsk og dansk. Herdis Alvsvåg er førsteamanuensis ved Institutt for praktisk pedagogikk, Universitetet i Bergen og ved Diakonissehjemmets høgskole i Bergen. Eva Gjengedal er førsteamanuensis ved Seksjon for sykepleievitenskap ved Institutt for samfunnsmedisinske fag, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788276744712

EAN 9788276744712

Omtalt person Kari Martinsen

Språk Bokmål Flerspråklig Dansk

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket