Omerta, den sicilianske mafiaens taushetsplikt er en æressak. Don Zeno er blant de siste som holder æreskodeksen høyt. På sitt dødsleie må han finne en ny far til den vesle sønnen sin. To år gamle Astorre har hjertet og sjelen til en ekte mafosio. Det sicilianske lynnet: romantisk, musikalsk og lykkelig - og ikke minst, han glemmer aldri en fornærmelse. Og etter farens død reiser vesle Astorre Zeno fra Sicilia til Amerika for å bli sønn i huset hos mafiasjefen Raymond Aprile. År senere, i New York, blir Raymond Aprile myrdet, og ingen vil snakke. Både FBI og Astorre Zeno etterforsker mordet. Og nå er tausheten øredøvende, alle tier. Men i denne verdenen eksisterer ingen integritet, bare grådighet. Og om tie er sølv, kan tale så avgjort bli til gull. Dette er den tredje og siste boka i mafia-trilogien. De to første bøkene var Gudfaderen og Den siste Don.
Forlag Ballantine Books
Utgivelsesår 2001