Om Hanne Bramness' forfatterskap

av (redaktør) og Hans Kristian Rustad (redaktør).

Novus 2020 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Hanne Bramness var festivalpoet under Nordisk Poesifestival | Rolf Jacobsen-dagene i Hamar i 2019. Siden debuten med Korrespondanse i 1983 har hun med sine 16 diktbøker, hvorav fem for barn og unge, etablert seg som en av Norges mest betydelige poeter. Bramness er gjendiktet til flere andre språk, bl.a. fransk og engelsk, og hun er og selv en sentral gjendikter, særlig fra engelskspråklig poesi. Bramness var redaktør for Stemmens kontinent (1997-2007), en serie med gjendiktninger av kvinners poesi, og hun driver nå Nordsjøforlaget der gjendiktning av samtidslyrikk fra landene rundt Nordsjøen står sentralt. Bramness har vunnet en rekke priser, bl.a. Doblougprisen, Språklig samlings litteraturpris og Diktertavla. For sitt arbeid med poesiformidling fikk hun Wergelands åre i 2012.
Bramness' lyrikk er svært formbevisst og historisk orientert, en øyets poesi rettet både mot det som blikket «avskjuler» og det som ikke fremtrer for blikket. Diktene er sansenære og synestetisk sanselige, og der uttrykksformen tidligere kunne være streng og eksplisitt språkkritisk, er hun i de senere diktbøkene åpnere i formen, mer fortellende og direkte leserhenvendt. I Nordisk samtidspoesi. Hanne Bramness' forfatterskap belyses hennes diktning så vel som hennes gjendiktningsinnsats fra ulike ståsteder i artikler og essays skrevet av fremtredende forfatterkolleger og lyrikkforskere fra hele Norden. Skriftet inneholder også en lengre samtale med Hanne Bramness.

Bokdetaljer

Forlag Novus

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788283900361

EAN 9788283900361

Serie Nordisk samtidspoesi (9)

Omtalt sted Norge

Omtalt person Hanne Bramness

Språk Bokmål Flerspråklig Dansk Svensk

Sider 260

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket