Anni Albers (1899-1994) var blant 1900-tallets store vevekunstnere. Hun ble født i Berlin, var fra 1922 student ved Bauhaus-skolen i Weimar og ledet etter endt diplom skolens veve-verksted. Fra 1933 underviste hun, sammen med en rekke av modernismens store kunstnere ved Black Mountain College i Nord-Carolina, før hun senere flyttet til Connecticut, der hennes arbeider forvaltes av Josef & Anni Albers Foundation.
Dette utvalget av foredrag, essays og anmeldelser gir innblikk i en historisk betinget, radikal og usentimental designpraksis og formgivningstenkning. Albers' ubøyelige søken etter helhet i relasjonen mellom tradisjonelt håndverk og urbefolkningskunst, ny teknologi, materialarbeid og industriell produksjon, er svært relevant i dag. Med stor originalitet belyser hun formgivningens kunstneriske og praktiske sider, fra tekstilkunst og smykker til arkitektur.
Etterord ved Malin Graesse.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2024