Om bevissthet

psykologi, mindfulness, science fiction, nær-døden-erfaringer, kosmisk bevissthet

Fagbokforlaget 2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.33 (3 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Boka gir en psykologisk forståelse av viktige temaer i vår tid, med menneskets bevissthet som en rød tråd. Den ser blant annet på ut-av-kroppen-opplevelser, nær-døden-opplevelser og tilstander av kosmisk bevissthet, og forfatteren bruker eksempler fra science fiction for å belyse muligheten for videreutvikling av menneskets bevissthet. Med litteraturliste og stikkordregister.

Med denne boken presenterer forfatteren en psykologisk forståelse av viktige temaer i vår tid. En rød tråd i boken er menneskets bevissthet. I boken blir vi kjent med de første astronautene som reiste til månen, og vi får ta del i deres «bevissthetseksplosjon» i forbindelse med ferden. Andre grensesprengende erfaringer som boken belyser, er blant annet ut-av-kroppen-opplevelser, nær-døden-opplevelser og tilstander av kosmisk bevissthet. Boken tar opp et viktig spørsmål: Kan vår bevissthet fungere uavhengig av hjernen? Her viser forfatteren til interessante resultater fra nyere forskning. Brudal tar også opp et sentralt tema innenfor bevissthetsforskningen: nær-døden-erfaringer hos voksne og barn og også opplevelser i andre grensesprengende situasjoner som kan føre til utvikling av en ny bevissthet. Boken beskriver disse vekstpotensialene i lys av kosmisk bevissthet. Forfatteren bruker eksempler fra sciencefictionfilmer og -litteratur for å belyse mulighetene for videre utvikling av menneskets bevissthet. Slik henter hun blant annet frem filmer som E.T., StarTrek og Avatar. Vi vet at mange mennesker har hatt grensesprengende erfaringer i forbindelse med massakren 22.7.2011. Disse opplevelsene kan ses i sammenheng med temaer denne boken tar opp. Boken avslutter med noen eksempler fra 22.7. som viser dette. Dr. philos. Lisbeth F. Holter Brudal er spesialist i klinisk psykologi og har sin doktorgrad fra Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo. Brudal har i flere år vært ansatt som 1. amanuensis ved Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. I 25 år har hun vært leder av Institutt for tokologi og familiepsykologi. Hun har bred erfaring som psykoterapeut, forsker, veileder og kursholder i Norge og Sverige. Brudal er spesielt opptatt av kommunikasjon og har utviklet metoden «empatisk kommunikasjon». I alt har Brudal skrevet 16 bøker som er oversatt til fire språk, blant annet russisk. Mange av hennes bøker er kommet i flere opplag. Hun har også laget en serie undervisningsfilmer om«empatisk kommunikasjon». I 2011 ble Lisbeth F. Holter Brudal tildelt H.M. Kongens fortjenestemedalje i gull.

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2012

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Jeg inviterer deg med på en reise tilbake i tid. Vi skal til det første året mennesket nådde månen. Den kjente astrofysikeren Fred Hoyle spådde allerede i 1948 at mennesket ville utvikle en ny type bevissthet etter at vi hadde nådd månen og for første gang kunne <i>betrakte vår egen jordklode ute fra verdensrommet.</i> Det øyeblikket i 1969 da den amerikanske astronauten Neil Armstrong satte foten på månen, glemmer jeg aldri.

Godt sagt! (0) Varsle Svar