Ole er en trollgutt på seks år. Han bor sammen med familien sin i en liten skog i Sør-Norge. Men siden menneskene trenger stadig mer plass til husene sine, holder skogen på å bli for liten. De bestemmer seg for å kle seg ut som mennesker og flytte til byen. Det betyr at Ole må begynne på skolen sammen med de andre barna.
Boken handler om en trollgutt og hans familie. De bor i en liten skog i den sørlige delen av Norge. Menneskene trenger stadig mer plass til husene sine og nå er skogen blitt for liten til den lille familien. De må flytte vekk, men hvor hen? Til slutt bestemmer de seg for at kle seg ut som mennesker og flytte til byen like ved skogen de er født og oppvokst i. De er ikke sikker på at de kan lure menneskene, og dette kan bli farlig. Om deres plan lykkes, det finner vi ut i boken.
Forlag Bilder & bøker
Utgivelsesår 2008