Ole Bull

republikaner blant konger og keisere

1837-1848

av (forfatter) og Chantal de Batz (oversetter).

Unipub forlag 2007 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Andre bind av i alt fire om Ole Bull tar for seg Bulls konsertreiser gjennom Europa og Amerika i perioden 1837-1848, hans møter med mange av tidens største personligheter innen kunst og kultur, bl.a. Liszt, Schumann og H.C. Andersen, og hvordan konger og keiser kappes om å høre han spille. Korrespondansen mellom Félicie og Ole er et sentralt kildemateriale. Har litteraturliste, person- og stedsnavnregister.

Omtale fra forlaget

Annet bind i biografien om Ole Bull - en kunstner og hans liv, tar for seg Ole Bulls eventyrlige og dramatiske konsertreiser gjennom store deler av Europa og Amerika i perioden 1837-1848.
På sin vei møter Ole Bull mange av sin tids største personligheter innen kunst og kultur. Han spiller med Franz Liszt og Felix Mendelssohn-Bartholdy og er omgangsvenn med Clara og Robert Schumann. Han rører H.C. Andersen til tårer med sitt spill og får Henrik Wergeland til å skrive en utførlig biografi om seg selv. Ole Bull spiller på noen av verdens fineste fioliner og lærer i denne perioden fiolinmakeryrket. For å fengsle publikum med sin virtuositet og sitt uttrykksfulle spill komponerer han vakre fiolinkonserter og fantasier. Konger og keisere kappes om å høre Ole Bull spille, men det er møtet med slavemotstandere og undertrykte folkeslag som gjør inntrykk og styrker Bulls republikanske sinnelag. Ved revolusjonens utbrudd i 1848 reiser han til Paris for å være der kampen for folkefrihet har sitt arnested.
I hvert av de i alt fire bindene følger den franske korrespondansen mellom Félicie og Ole Bull i en ny norsk oversettelse. I dette bindet er det tatt med 175 brev som gir et innblikk i en kjærlighetshistorie, preget av både konflikter og sterke følelser.

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788274772533

EAN 9788274772533

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Europa Amerika

Omtalt person Ole Bull

Språk Bokmål

Sider 540

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket