Dette er fjerde bind i biografiserien om Ole Bull. Boka beskriver blant annet perioden som enkemann og reisene rundt i Skandinavia, Europa og Amerika, giftemålet med Sara Thorp og byggingen av villaen på Lysøen, samt musikerens død og storslåtte gravferd. Har litteraturliste, person- og saksregister.
Ole Bull er blitt enkemann og fortsetter sin omflakkende kunstnertilværelse i Skandinavia, Europa og Amerika. Under oppholdene i Norge fører han et gjestfritt hus på Valestrand og inspirerer sine kunstnerkolleger til å tenke nasjonalt. 60 år gammel gifter han seg med den amerikanske ungpiken Sara Thorp og bygger villaen på Lysøen. Bestigelsen av Kheopspyramiden på fødselsdagen 5. februar 1876 blir et spektakulært høydepunkt i livet hans. Motivet og drivkraften er drømmen om å oppnå udødelighet, slik hans historiske forbilder.
Til tonene av Mozarts Requiem dør Ole Bull den 17. august 1880. Så følger en gravferd som i regi overgår alt hva Norge har sett av personlig heltedyrkelse.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2010
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt person Ole Bull
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.