Forlag Tor Books
Utgivelsesår 2005
Format Hardcover
Historien starter på 75-årsdagen til John Perry. Han besøker sin kones grav, og så verver han seg til militæret. Min første tanke var at dette må være en skikkelig desperat krig, når de tillater 75-åringer å verve seg. Men jeg oppdaget snart at dette var normen. Hvordan og hvorfor skal jeg ikke røpe. Dere får lese boken selv :-)
Dette er en interessant og sjarmerende bok om gamlinger som drar ut i krig mot blodtørstige romvesener. Særlig i begynnelsen er det mye humor og glimt i øyet blant alt alvoret. Utover i boken bikker den litt over til mer tradisjonell, militær science fiction, og med den noe uvanlige bakgrunnshistorien som engasjerer, blir dette skikkelig bra.
John Scalzi skriver på en måte som får deg til å leve deg inn i historien. Det er de beste bøkene som får deg til å virkelig bry deg om hva som skjer med hovedpersonen. Jeg oppdaget Scalzi da jeg ved en tilfeldighet plukket opp Fuzzy Nation. Like etterpå bestilte jeg denne, som visstnok er hans første bok, og den skuffet ikke. Jeg vil nesten si at Old Man's War er bedre. Jeg skal garantert lese mer av denne karen.
Boken kommer forresten ut på norsk i januar.