Også krig er terror

et kritisk oppgjør med det nye NATO, krigene i Afghanistan og Kosovo og Norges egen rolle

av (forfatter).

G. Garbo 2002 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren argumenterer for en norsk og internasjonal politikk som skaper fred og overvinner kriminalitet med fredelige midler. Han gjennomgår kritisk utviklingen av militæralliansen NATO fra forsvarspakt til angrepsmakt, og viser hvordan bombekrigene mot Jugoslavia og Afghanistan krenker både FN-pakten og andre deler av folkeretten. Har stikkordliste.

Omtale fra forlaget

Gunnar Garbos bok OGSÅ KRIG ER TERROR er den første norske boka som gir en samlet skildring av den dramatiske endring som er skjedd med norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk etter at NATO endret hovedoppgaven fra forsvar av medlemslandene til militære intervensjoner ute i verden. For første gang på tre - fire hundre år har norske styrker de siste par årene deltatt i kriger i fremmede land uten at Norge var angrepet. Dette kan bli et mønster som gjentar seg når som helst. Derfor trengs det etter forfatterens mening en langt mer gjennomgripende debatt om kursendringen og om vi bør fortsette på denne veien eller ikke.. I boka gjennomgår Gunnar Garbo utviklingen av NATO fra 1949 og fram til i dag. Han avslører motsetningen mellom de forsikringene folk og Storting den gangen fikk og det som nå skjer. I grundige kapitler tar han for seg både krigen om Kosovo og den såkalte krigen mot terrorismen. Han viser hvordan selvtekten til NATO undergraver folkeretten og svekker FN. Forfatteren legger ikke skjul på at han har grepet arbeidet an fra et kritisk utgangspunkt. Men han understreker også at de dataene han bygger på, skriver seg fra anerkjente forskere og utredere. Særlig går boka sterkt i rette med den mangelfulle saksbehandlingen på det politiske planet i Norge. Gunnar Garbo hevder at regjeringene våre . enten de var ledet av Bondevik eller Stoltenberg . sviktet grovt når det gjaldt å tenke alternativt, å se at mekling og forhandlinger, ettterforskning og rettsbehandling, er langt bedre og mer effektive tiltak til å bekjempe vold og terrorisme enn å ty til vold selv. Vold avler vold. Samtidig gjelder det å fjerne grobunnen til den internasjonale terrorismen ved å skape et likeverdig samarbeid mellom rike og fattige folk og ikke fortsette med å fordele jordens avkastning så opprørende urettferdig som i dag Gjennom boka dokumenterer forfatteren at under behandlingen av disse sakene ga regjeringen gjentatte ganger Storting og folk direkte misvisende opplysninger

Bokdetaljer

Forlag G. Garbo

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788299637008

EAN 9788299637008

Språk Bokmål

Sider 280

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket